Ressence

  • ressence-3
  • Ressence-001
  • Ressence-002
  • ressence-4
  • Ressence01
  • Ressence02
ressence-3Ressence-001Ressence-002ressence-4Ressence01Ressence02

Als enige en eerste dealer in Nederland van het schitterende horlogemerk Ressence, zijn wij heel trots om deze horloges te mogen verkopen. Ressence, de naam is afgeleid van twee woorden: Renaissance en Essence. Het merk Ressence staat dus voor de wedergeboorte van dat wat de essentie van een horloge is: het aflezen van de tijd. Bij het ontwerpen van de horloges is de manier waarop we de tijd op ons horloge aflezen compleet opnieuw uitgevonden en op een moderne manier uitgewerkt.

Ook het logo van Ressence past in dit plaatje, het universele teken van de mensheid: de hand, heeft een achtergrond en een betekenis. De hand staat horizontaal, als een hand die wordt aangereikt. Een hand is ook het teken van de stad Antwerpen, “ant” komt van hand. Antwerpen is de stad waar Ressence vandaan komt. De wijzers van het horloge worden in het Engels ook wel “hands” genoemd, waar deze hand ook vandaan komt.

De exclusieve horloges van Ressence onderscheiden zich door het design. De techniek is ook erg onderscheidend. De hele wijzerplaat van deze horloges beweegt samen met het verloop van de tijd. Elk uur van de dag heeft de wijzerplaat een andere uitstraling. De werking hiervan is in beweging te zien op de website van Ressence.

In 2013 heeft het merk de felbegeerde prijs van het meest innovatieve horloge gewonnen van de Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG). Dit was de beloning voor het ontwerpen van horloges op een complete nieuwe en eigentijdse manier. De bekendheid van het merk rijkt wereldwijd, vooral na het winnen van deze prijs.

De exclusiviteit van de horloges zit niet alleen in de ontwerpen maar ook in het uurwerk. Deze is niet zichtbaar, maar wel het lopend hart van een horloge. Door de geweldige techniek van Ressence is het mogelijk om de gehele wijzerplaat te laten bewegen op de meest elegant mogelijke manier.

Wilt u een Ressence horloge kopen? De collectie van Ressence is bij ons, Juwelier Harry Tromp in Amsterdam, te verkrijgen.